Snyggt & smart för Movehome

Nya konceptet Movehome Lab vill med sina villor utmana den traditionella synen på planlösning och istället skapa ett hem där nya sätt att umgås främjas och utrymmen anpassas till moderna familjekonstellationer.

movehome Lab 

 

Färg och form tillåts att ta plats på ett helt nytt sätt och utrymmen kan byggas på likt legobitar på fasaden. Eller varför inte låta en snygg hylla fungera som justerbar vägg?Snyggt, innovativt och galet fräscht! Givetvis levererade vi på Milou en webb helt värdig konceptet, både smart och riktigt riktigt snygg!

Ett fantastiskt 2015!

Över tio nyanställda, ett andra kontor i Kalmar, nya partnerskap med Ericsson och Dubai-baserade Trriple och vårt bästa bokslut någonsin. År 2015 var verkligen ett framgångsrikt år för oss på Milou!

Idag är vi nu 25 anställda och i vår och sommar blir vi ännu fler, något som inte bara gör oss till en av de mest erfarna digitala byråerna i Sverige utan också en av de större. Extra kul är det att vi sedan slutet av 2015 också är på plats i Kalmar, på Ölandsgatan 12 närmare bestämt.

Milous kontor i Kalmar

Vårt nya kontor i Kalmar

Förutom fortsatt arbete med kunder som Trivselhus, Affärsverken, Ditec, Telenor, RKV, Enkla Elbolaget och Paraply kan vi nu också addera Ericsson och Trriple till våra samarbetspartners. Det senare är ett nystartat företag i Dubai som skall etablera mobilbaserade betallösningar i ett för oss väldigt annorlunda klimat. Riktigt spännande!

Vi på Milou ser fram emot att göra 2016 lika intressant och framgångsrikt som 2015!

Läs mer om vårt fantastiska 2015 i vårt pressmeddelande.

Life Hacks #HeltEnkelt

Matfett på skoveln, LEGO-gubbar med hårda nypor och hårtorksvarma skidglasögon är numer en del av vår vardag – vår mycket enklare vardag. Hur klarade vi oss egentligen tidigare?

Alla märkligheter ovan är så kallade ”Life Hacks”, en del av Enkla Elbolagets senaste kampanj #HeltEnkeltFler übersmarta, roliga och inspirerande Life Hacks från enkelhetscoachen Brita Hahne finner du antingen i Aftonbladets analoga "Härligt Hemma" bilaga eller på www.enklaelbolaget.se/heltenkelt.

Det tekniska produktionen av kampanjsajten som vi har gjort bygger som vanligt i fallet med Enkla på senaste versionen av EPiServer.

Vår känsla är stolthet och glädje – länge leve enkelheten!

Enklare, plattare och snyggare – nya blekingetrafiken.se.

För ett par dagar sedan drog vi och Blekingetrafiken upp rullgardinen för vår senaste gemensamma skapelse, nya Blekingetrafiken.se. En enklare, mycket plattare och definitivt snyggare kollektivtrafikupplevelse. En av dem bästa i klassen, i alla fall om vi får säga det själva. 

Att vara kollektivtrafikbolag är inte jättelätt - många målgruppers informationsbehov skall uppfyllas; unga, gamla, pendlare, after workare, turister, aldrigresenärer med flera. Som ni förstår, blekingetrafiken.se är en sida för alla. 

Enkelt och tydligt UX

På den nya sidan har ett stort fokus har lagts på att förenkla användarupplevelsen (UX), givetvis för besökarna, men även för Blekingetrafikens redaktörer. Som besökare skall du aldrig ha mer än tre klick innan du hittar informationen du söker, som redaktör skall du aldrig behöva uppdatera mer än en plats även om informationen återfinns på 18 olika ställen på webben.

Allt skall vara enkelt, helt enkelt.

Ny plattform & struktur

Resenärer är ofta på språng med mobilen eller surfplattan som främst informationskälla, det har för oss varit en självklarhet att dem enkelt skall hitta informationen de behöver, precis när de behöver den. Blekingetrafiken.se är byggd på en helt ny plattform (EPiServer 7) och är självklart härligt responsiv. 

Vi hoppas nu, både för Blekingetrafiken och miljöns skull, att vår leverans stödjer dem i deras långsiktiga mål att öka det kollektiva resandet i länet.

Beställare på Blekingetrafiken

 • Anna Claesson, Marknadschef
 • Annika Sandgren, Marknadskommunikatör
 • Linda Ohlsson, Marknadskommunikatör

Projektgrupp på Milou

 • Sebastian Carlson, ID
 • Lotta Danielsson, IA
 • Dan Håkansson, Formgivning
 • Lisa Söderbom, Copy/Content
 • Christian Rosberg, Systemutveckling
 • Frans Andersson, Systemutveckling
 • Daniel Hansson, Gränssnittsutveckling
 • Andreas Björkblom, Gränssnittsutveckling
 • Cecilia Soneskär, Testning
 • Jonas Johnsson, Projektledare

Kontakta oss gärna om du har du några tankar, synpunkter eller idéer på vårt resultat.

Flax eller MaxFlax med Milou!

Milous MaxFlax-tävling är nu avgjord och vi har korat en mycket värdig vinnare.

Tove Sällberg Persson hade i somras en helt bisarr, makaber, luguber, monumental, kopiös, kollosal, vidunderlig och alldeles utomordentlig tur när hon fick träffa Kevin Walker.

Stort grattis till vinsten Tove, du är som ägare till detta pass berättigad till att passera entrén till alla, av Paraply Produktion organiserade evenemang, under 2015 utan att betala en spänn! Du är välkommen upp till oss på Milou där ditt MaxFlaxPass ligger och väntar på dig!

Ny Telenor-app signerad Milou & MOBB

Idag känner vi oss lite extra glada. Inte bara för att det är tisdag, utan för att vi i dagarna släppt den nya Telenor-appen tillsammans med våra jättegoda vänner på MOBB.

Vi har jobbat och jobbat. Det har bitvis varit knixigt, utmanande och galet men i slutändan så himla himla roligt och utvecklande. Precis som vanligt alltså.

Telenor-appen ger dig full kontroll - nu lämnar vi över den fulla kontrollen av appen till Telenor.

Vill du läsa det lite mer formella pressmeddelandet så finns det på MyNewsdesk.

Vill du ladda ner appen så hitta du den här:

I Love Music Camp

Några veckor har passerat sedan vårt projekt En kram från Milou gick av stapeln och resultatet, www.ilovemusiccamp.se, fylls hela tiden på med nytt spännande innehåll. Vi på Milou vill rikta ett stort tack till Maxe, Thomas & Per - initiativtagarna till projektet I Love Music Camp. Tack för en fantastiskt dag tillsammans, vi hade hur kul som helst!

Vi vill också passa på att tacka all media som på ett eller annat sätt har uppmärksammat initiativet. Tack för att ni har hjälpt till att sprida en god sak vidare så att ännu fler ungdomar med funktionsnedsättning får chans att prova på hur det är att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs gärna mer om Maxes, Thomas & Pers projekt på www.ilovemusiccamp.se

I Love Music Camp får en kram från Milou

I Love Music Camp är ett projekt under uppbyggnad med fokus på att skapa intresse och bättre möjligheter för personer med olika rörelsehinder att arbeta inom musik- och underhållningssektorn, att visa att ett rörelsehinder inte alls behöver vara någon begränsning och bryta de fördomar som existerar om vad som är möjligt eller inte. 

Läs mer här:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/i-love-music-camp-milou-communication-ab-i-digitalt-samarbete-foer-roerelsehindrade-ungdomar-993441

Tusen tack för en helt fantastisk fest!

Jo då, vi vet. Det var ett tag sen. Men det tog liksom lite tid för alla oss här på Milou att landa efter firandet av vår 10:e födelsedag. Vi blev helt överväldigade av alla superfina presenter och blommor, alla obeskrivligt vackra gipsfigurer som nu har fått ta plats i vårt fönster och alla underbara videohälsningar :) Men framför allt blev vi så otroligt glada för att så många ville och hade möjlighet att komma och fira med oss och göra kvällen den 15 november 2013 helt oförglömlig.

Vi fyller år!

Hela tio år har gått sen den där höstdagen som blev starten för Milou Communication. Mycket har hunnit hända sen dess. Fler utvecklare, strateger, designers och projektledare har gjort oss sällskap. Vårt kontor finns numera i lite större nyrenoverade lokaler. Och så har vi ju fått lära känna och jobba tillsammans med så många nya kunder och vänner.

Visst har vi också ställts inför en del utmaningar under åren. Men framför allt har vi fått vara med om så otroligt mycket kul. Både här på kontoret och i andra sammanhang tillsammans med många av er. Och det vill vi passa på att tacka er för! Tack alla som på ett eller annat sätt har varit med Milou under våra första 10 år. Vi hoppas att ni och många fler kommer att vara med oss även i fortsättningen! 

Enklaelbolaget.se

El behöver inte alls vara krångligt. I alla fall inte om du frågar Enkla Elbolaget. Genom en ny webb kan Enkla Elbolaget nu erbjuda sina kunder krångelfri el på ett ännu enklare sätt. Vi på Milou är naturligtvis väldigt glada över att få vara en del av denna digitala satsning.

Resultatet? Jättenkelt & jättesnyggt! Kolla själv!

Karlskrona Skärgårdsfest

I augusti 2013 får världsarvstaden Karlskrona en helt ny fest, en skärgårdsfest. Och vi på Milou har fått äran att producera en webb till just denna fest. Vi ser fram emot sommaren och hoppas och tror att Karlskrona skärgårdsfest kommer att bli en fantastisk upplevelse. Kolla in vad som händer i Karlskrona 1-3 augusti 2013.

Karlskrona Skärgårdsfest

Milou fortsätter att växa!


Milou fortsätter gå som tåget och behöver nu fler fantastiska medarbetare. Grymma webbutvecklare och interaktionsdesigners är det vi ropar högst om just nu. Så vill du jobba med de största varumärkena och uppdragen, sitta på ett helt fantastiskt kontor i Karlskrona och ha (i dagsläget) 15 underbara kollegor - hör av dig plis. Vi håller andan…
Maila din ansökan till hej@milou.se eller kontakta någon av oss som redan kallar kontoret hemma.

Milou - Bäst på affärsnytta enligt Regis undersökning

Vi på Milou är självklart otroligt stolta och hedrade över att vara den byrån i Sverige som levererar den högsta affärsnyttan till sina kunder. Vi ser det som ett kvitto på att vi adderar ett mervärde till och bidrar till ökad konkurrenskraft för våra kunder. Vi tror att användarvänlighet och kundupplevelse utöver det det vanliga är kriterier för att nå den höga affärsnytta vi på Milou levererar  till våra kunder.

Bygg ditt drömhus på 5 minuter

Sverige har fått en ny spännande aktör på husmarknaden – nämligen MoveHome. Ett nytänkande husföretag som med hjälp av smarta och helt unika digitala lösningar gör vägen till ditt nya drömboende så mycket enklare.

Att vi på Milou är vana och ganska duktiga på att bygga webbsidor känner ni säkert till sedan innan. Men denna gång har vi gett oss in i något helt nytt och superspännande. Förutom webbsidan så har vi byggt en huskonfigurator – som vi ser det, hjärtat i nya MoveHome.se

Med hjälp av huskonfiguratorn kan du på ett kick både bygga och göra tusentals personliga val som gör att huset blir precis som du vill – ditt drömhus.

Nu tycker vi du skall testa att bygga ditt hus online– Sadeltak? Vitpigmenterad ekparkett? Stående panel? Rostfria vitvaror? Röd ytterdörr? Valet är ditt.

Fullständig pressrelease hittar ni på: mynewsdesk

Nya affarsverken.se

Affärsverkens verksamhet är väldigt varierad – med en förväntan och ambition att alltid fokusera på att erbjuda bästa möjliga service till kunderna. Med sin nya onlinesatsning från oss på Milou Communication där affarsverken.se är i centrum, har den digitala närvaron möjlighet att både leva upp till och överträffa denna ambition.

Vi är precis lika stolta som ödmjuka inför lanseringen - en site som inte bara lever upp till varumärkeslöftena utan dessutom är anpassad till surfplattor och smarta mobiler kan det inte bli bättre :)

Hela pressreleasen hittar ni på mynewsdesk och vill ni uppleva hur Affärsverken fungerar digitalt från och med nu, kan ni besöka dem på affarsverken.se

Milou lyser upp zero.se

Smålands och hela Sveriges stolthet inom armaturdesign och -produktion, Zero från Nybro, har sedan många år en helt igenom unik position inom branschen. Från fabrikslokalerna på gamla Pukebergs glasbruk har de erövrat både hjärnor och hjärtan hos människor och organisationer på jakt efter det absolut bästa inom belysning.

Och med tanke på den särställning Zero har, gör det oss på Milou ännu gladare vid tanken på att det är vi som fått skapa deras nya digitala närvaro. Ett arbete som präglats av både ödmjukhet inför varumärkesvårdandet och kaxighet inför den ambition och möjligheter som finns i bolaget. Estetik, funktionalitet och tillgänglighet - bland annat genom responsiv design för att fungera lika bra på mobil eller surfplatta - har varit våra ledord.

Så, lys upp din dag med ett besök på zero.se - en webbplats som vi menar gör ett fantastiskt bra jobb med att presentera ett lika fantastiskt varumärke.

Fullständig pressrelease hittar ni på: mynewsdesk