MoveHome - bygg ditt hus online

Vårt arbete

När varumärket MoveHome skulle lanseras nöjde man sig inte med att skapa en vanlig hemsida. MoveHome ville skapa något större, en unik upplevelse som gör det till ett rent nöje att planera sitt framtida hus, och som låter deras kunder få se sitt drömhus innan det ens existerar. Därför utvecklade vi Bygg Online, en konfigurator på webbplatsen där kunderna får den fantastiska fördelen att själva kunna plocka ihop sitt drömhus del för del, klä det i de färger, texturer och material som de tycker mest om, och bäst av allt: få se en 3D-skiss över hur huset kommer att se ut när det är färdigt. Och inte bara det - kunden kan faktiskt se på kronan hur mycket huset kommer att kosta medan han/hon skapar det.

Tjänsten Bygg Online är barnsligt enkel att använda och ger husköparen mer kontroll över både pris och utformning av sitt hus, och denne kan på så vis lättare hitta fram till det han/hon vill ha. Med massor av valmöjligheter och smarta visuella hjälpmedel kan MoveHome erbjuda utmärkt kundservice, samtidigt som man låter kunden styra helt och hållet själv över processen. Ytterligare en praktisk aspekt för kunden är att detta verktyg finns tillgängligt dygnet runt, så att man när som helst kan besöka webbsidan och planera sitt MoveHome-hus. De färdiga konfigurationerna visas på MoveHomes hemsida för att inspirera andra besökare och sprids via sociala medier där de skapar synlighet för varumärket. Bygg Online-funktionen blev så populär att nästan var fjärde besökare (23%) på webbplatsen movehome.se provar att bygga sitt eget hus i den.  1)

Givetvis innebär lösningen en enorm fördel även för MoveHomes affärsverksamhet. Förutom att man tillhandahåller ett utomordentlig inspirationskälla för sina kunder så får man också ett säljstöd som gör hela processen snabbare och effektivare för säljarna eftersom kunderna när de kontaktar MoveHome redan har ett utförligt underlag för diskussion och avtal - både kunden och säljaren sparar tid och energi och bägge parter blir mer nöjda med affären. För att göra konfigurationsverktyget Bygg Online tillgängligt för så många som möjligt byggde vi det helt och hållet i HTML. På så vis blir tjänsten plattformsoberoende och kan användas på mobila enheter som inte stödjer tillägg som flash.

Vi berättar förstås gärna mycket om detta verktyg eftersom vi är nöjda med att ha skapat en ganska unik lösning, men för MoveHome var det naturligtvis också av stor vikt att vi gav dem en hemsida som var lättnavigerad för besökarna och som ger företaget ytor där de kan lyfta innehåll som de för tillfället vill framhäva extra, något som blir viktigt då innehållet på webbplatsen ofta förändras och förnyas. Vi levererade en sida som uppfyllde dessa förväntningar, med egen varumärkesanpassad design och UX som lämpar sig perfekt för surfplattor. Faktum är att så många som hälften (48%) av MoveHomes besökare surfar in från mobila enheter.   1)

Bakgrund

MoveHome är ett nytt varumärke som lanserades i oktober 2012 som erbjuder sina kunder nybyggda hus till rimliga priser. Trivselhus står bakom varumärket, och deras ambition var att på bästa tänkbara sätt ge sina kunder möjlighet att överblicka de val de kan göra för att skapa sitt eget hus samt att erbjuda bra kundservice genom att synliggöra priser och totalkostnad.

Uppdrag

  • Webbplats med huskonfigurator
    • - Grafisk design
    • - Interaktionsdesign
    • - Systemutveckling
    • - Gränssnittsutveckling

När

Hösten 2012 lanserades varumärket MoveHome och webbplatsen movehome.se

Vi som var med

1) Genomsnittligt värde under de första sex månaderna efter lansering.