Grafisk design

Kreativitet, estetik, omsorg och funktionalitet - allt ingår i formgivningsprocessen.

Ofta kan det räcka med bara ett kort möte. Sedan finns den bara där, en stark känsla för dig som kund och vilka behov du har - och så är grunden för den grafiska processen lagd. Därmed inte sagt att denna process på något sätt är linjär. Att runda hörn, bestiga berg eller att flyta med strömmen är alla vägar för att hitta det rätta visuella uttrycket för just dina önskemål och behov. Och det är just det täta samarbetet mellan oss som så väl fungerar som en garant för att slutprodukten ser ut, fungerar och fyller den funktion som just du har tänkt dig.

En fantastisk känsla för färg, form och disposition kombinerat med ett sinne för starka användarupplevelse är några av de kompetenser vi med stolthet kan tillskriva våra formgivare.

Kreativitet i massor, fingertoppskänsla för nya trender samt en stark känsla för visuell kommunikation är andra. Men det gäller även att äga förmågan att dela med sig av sina tankar, skisser och ambitioner, att fullt ut förstå kommunikationens betydelse. För snygga skisser och fantastiska designer i Photoshop i all ära - utan en formgivare som kan kommunicera sin design och förmedla känslan så att både utvecklare, projektledare, kund och slutanvändare förstår, riskerar designen att falla platt. Och vi lovar, ingen design från en formgivare på Milou faller platt.

Oavsett om trenden just nu är minimalistisk, stora bakgrundsbilder, flat design, stöd för retina, one page webb eller något annat så ger våra formgivare dig garanterat det där lilla extra. Det som säkerställer användarvänlighet, känsla och stil - det som ger dig den där känslan av att vara mer än nöjd med slutresultatet. Vi vet av erfarenhet att du får designen som just du behöver oberoende om du vill ha en app, webb, blogg eller animerad film. En design som förenar funktion och estetik på smartast tänkbara sätt. För det ena klarar sig inte utan det andra - funktion utan estetik saknar attraktivitet och estetik utan funktion är bara pynt.

"Att runda hörn, bestiga berg eller att flyta med strömmen är alla vägar för att hitta det rätta visuella uttrycket för just dina önskemål och behov."

Idé & konceptutveckling

Idé & konceptutveckling

Om en idé känns så självklar att du tycker att du lika gärna kunde kommit på den själv, då har vi lyckats med vårt uppdrag. Formuleringen av idéerna är bara en ytterst liten del av idé- & konceptarbetet - de måste också bearbetas och vässas för att passa just den där affärsmodellen, det där varumärket, den där känslan.

Tillsammans med dig lovar vi att ta fram de mest fantastiska och effektiva koncept du kan tänka dig.

Utveckling

Utveckling

Ett smart gränssnitt underlättar och adderar upplevelse för användaren. Med en solid systemlösning i grunden blir lösningen dessutom snabb, säker och väldigt stabil. Responsive kan kanske ses som ännu ett buzzword men det förändrar inte det faktum att vi nästan alltid tar höjd för en flytande webb.

En 27" skärm såväl som en mobil ska agera efter samma principer och ge samma upplevelse, den där rätta känslan.

Strategi & affärsutveckling

Strategi & affärsutveckling

Egentligen borde det inte finnas något som heter "webbstrategi", "strategi för digitala kanaler" eller liknande. Missförstå oss inte - att jobba efter en övergripande och långsiktig tanke är viktigt, förmodligen nödvändigt. Men. Varje organisation, företag och verksamhet bör ha en strategi för hela sin existens - en strategi som då istället tar med den digitala närvaron i ekvationen.

Det går liksom inte att påpeka ofta nog hur integrerat och invävt dessa ettor och nollor är i allt vi gör.

Interaktionsdesign

Interaktionsdesign

Förhoppningsvis har du flera gånger besökt en webb eller använt en app där allting bara tycks fungera, ingen tvekan råder om hur du ska navigera eller klicka för att nå dit du vill. Då är det bara att lyfta på hatten för Interaktionsdesignern som bevisligen har lyckats väl med sitt uppdrag. För det är just den som är den bästa interaktionsdesignen. Den du helt enkelt inte tänker på.

Vi levererar interaktionsdesign av just den sorten som är så bra att du helt enkelt knappt lägger märke till den.

Synlighet & kommunikation

Synlighet & kommunikation

Karibienkryssningar till extremt låga priser? Eller Haute couture kollektioner distribuerade i en lyxig webbshop? Eller vegetarisk korv i ett gatukök? Oavsett hur bra din affärsidé än är så bör du låta din omgivning veta att du finns och dessutom nå ut med ditt erbjudande genom smart närvaro i sökmotorer, bra dialog i sociala medier eller kreativ digital annonsering.

Vi tar fram en riktigt vass lösning, perfekt för din organisations eller verksamhets behov av synlighet och kommunikation.

Projektledning

Projektledning

Ordet "Projektledning" är ju egentligen så beskrivande att ingen förklaring behövs. Men tillåt oss. Vi känner att det ryms så många fler delar i begreppet än att just "leda ett projekt". Delar som krävs för att leveransen ska bli precis så bra som både du och vi vill. För oss handlar projektledning om att engagera, entusiasmera, koordinera, strukturera och kommunicera.

Vi utmanar både oss själva och våra kunder för att hitta den rätta vägen genom alla de faser som utgör ett projekt.

Copywriting

Copywriting

Knappt 3 sekunder. Ungefär så lång uppmärksamhet får en text på din webb. Sedan har läsaren bestämt sig för att antingen stanna och fortsätta läsa eller välja bort texten och klicka sig vidare. Tre korta sekunder är alltså all tid du får på dig att fånga läsarens intresse och nå ut med ditt budskap. Väldigt lite tid och definitivt ingen lätt uppgift. Men en copywriters favoritutmaning.

Sitecopy, nyhetsbrev, tekniska manualer, varumärkesarbeten. Copy ska konvertera, engagera och skapa förtroende.