Idé & konceptutveckling

Milou bygger koncept med kundens bästa för ögonen. Genom kreativititet och lekfullhet ökar vi affärsnyttan för din verksamhet.

Om du tänker "just det ja" när du får höra en ny idé, då är det förmodligen en väldigt bra idé, en idé att hålla fast vid och ge liv åt. Visst kan idéer ibland bara komma till en men oftast är det hårt och väl planerat arbete som ligger bakom.  Och med hjälp av en fantastisk palett med metoder för idé- och konceptutveckling, möjliggörs en mix av högt och lågt, helt galet och mer sansat i en härlig kombo. Vi vet att de idéer och koncept som kommer ut ur Milou, är både otroligt starka och kreativa - något som är din garanti i skapandet av unika, lönsamma lösningar.

Då grunden till den slutliga leveransen läggs med en, eller för den delen flera, strålande idéer så gör vi precis allt vi kan för att fånga guldkornen. Genom att gå in i varje projekt med hundraprocentig lyhördhet och entusiasm och samtidigt lämna all form av prestige vid dörren bidrar vi till en öppen och tillåtande miljö. En miljö där kreativiteten får det spelrum den så väl förtjänar. En miljö där de bästa idéerna och vassaste koncepten tar form. 

Givetvis har våra  kunder olika föreställningar, tankar, målbilder och förutsättningar när de för första gången kontaktar oss. Detta ger oss möjligheten att anpassa och utforma varenda idé- och konceptfas så att den på absolut bästa sätt passar både projekt och kund med syftet att skapa det mest givande, effektiva och dynamiska sammarbetet och självklart utbytet för varje kund. Addera en touch brilljant affärstänk till detta och vi vågar nästan garantera att vi kan leverera det optimala konceptet för just dig och din organisation.

Idéer & koncept på Milou

Våra konceptutvecklare och strateger lämnar ingenting åt slumpen. Att hitta just det rätta konceptet kan vara en utmaning, men samtidigt en utmaning som vi mer än gärna tar oss an.

"Om du tänker "just det ja" när du får höra en ny idé, då är det förmodligen en väldigt bra idé, en idé att hålla fast vid och ge liv åt."

 

Grafisk design

Grafisk design

Grafisk form har den där speciella förmågan att göra avtryck. Den erbjuder möjligheten att på ett ögonblick väcka känslor hos mottagaren. Får oss alla att känna och tycka något. För varje ögonblick, på alla ytor, i alla kanaler är den grafiska formen helt nödvändig och något som faktiskt helt kan avgöra om en lösning bär eller brister.

Bilder, typsnitt, knappar, responsive design, ja allt måste utformas varsamt, designen måste få sitt utrymme.

Utveckling

Utveckling

Ett smart gränssnitt underlättar och adderar upplevelse för användaren. Med en solid systemlösning i grunden blir lösningen dessutom snabb, säker och väldigt stabil. Responsive kan kanske ses som ännu ett buzzword men det förändrar inte det faktum att vi nästan alltid tar höjd för en flytande webb.

En 27" skärm såväl som en mobil ska agera efter samma principer och ge samma upplevelse, den där rätta känslan.

Strategi & affärsutveckling

Strategi & affärsutveckling

Egentligen borde det inte finnas något som heter "webbstrategi", "strategi för digitala kanaler" eller liknande. Missförstå oss inte - att jobba efter en övergripande och långsiktig tanke är viktigt, förmodligen nödvändigt. Men. Varje organisation, företag och verksamhet bör ha en strategi för hela sin existens - en strategi som då istället tar med den digitala närvaron i ekvationen.

Det går liksom inte att påpeka ofta nog hur integrerat och invävt dessa ettor och nollor är i allt vi gör.

Interaktionsdesign

Interaktionsdesign

Förhoppningsvis har du flera gånger besökt en webb eller använt en app där allting bara tycks fungera, ingen tvekan råder om hur du ska navigera eller klicka för att nå dit du vill. Då är det bara att lyfta på hatten för Interaktionsdesignern som bevisligen har lyckats väl med sitt uppdrag. För det är just den som är den bästa interaktionsdesignen. Den du helt enkelt inte tänker på.

Vi levererar interaktionsdesign av just den sorten som är så bra att du helt enkelt knappt lägger märke till den.

Synlighet & kommunikation

Synlighet & kommunikation

Karibienkryssningar till extremt låga priser? Eller Haute couture kollektioner distribuerade i en lyxig webbshop? Eller vegetarisk korv i ett gatukök? Oavsett hur bra din affärsidé än är så bör du låta din omgivning veta att du finns och dessutom nå ut med ditt erbjudande genom smart närvaro i sökmotorer, bra dialog i sociala medier eller kreativ digital annonsering.

Vi tar fram en riktigt vass lösning, perfekt för din organisations eller verksamhets behov av synlighet och kommunikation.

Projektledning

Projektledning

Ordet "Projektledning" är ju egentligen så beskrivande att ingen förklaring behövs. Men tillåt oss. Vi känner att det ryms så många fler delar i begreppet än att just "leda ett projekt". Delar som krävs för att leveransen ska bli precis så bra som både du och vi vill. För oss handlar projektledning om att engagera, entusiasmera, koordinera, strukturera och kommunicera.

Vi utmanar både oss själva och våra kunder för att hitta den rätta vägen genom alla de faser som utgör ett projekt.

Copywriting

Copywriting

Knappt 3 sekunder. Ungefär så lång uppmärksamhet får en text på din webb. Sedan har läsaren bestämt sig för att antingen stanna och fortsätta läsa eller välja bort texten och klicka sig vidare. Tre korta sekunder är alltså all tid du får på dig att fånga läsarens intresse och nå ut med ditt budskap. Väldigt lite tid och definitivt ingen lätt uppgift. Men en copywriters favoritutmaning.

Sitecopy, nyhetsbrev, tekniska manualer, varumärkesarbeten. Copy ska konvertera, engagera och skapa förtroende.