Utveckling

Sköna gränssnitt eller stabila systemlösningar? Vi jobbar både med det som syns och allt det där andra man helst vill slippa fundera på.

Gränssnittet är menyer, knappar, formulär, bilder, text, rörliga detaljer - allt det som användaren ser och som ger honom eller henne tillgång till den information och de funktioner som finns på din webbplats, din app eller ditt system. Med ett bra gränssnitt känns din produkt barnsligt enkelt att använda även om lösningen är oerhört tekniskt avancerad. För att uppnå detta jobbar gränssnittsutvecklaren sida vid sida med formgivaren och interaktionsdesignern , med huvuduppdraget att implementera den platta formen, strukturen och de funktioner som jobbats fram till en levande och interaktiv slutprodukt. Området gränssnittsutveckling förändras hela tiden och en växande utmaning idag är kravet på tillgänglighet; en webbtjänst förväntas vara åtkomlig och lättanvänd oavsett vilken uppkoppling, plattform, webbläsare eller operativsystem vi sitter på. 

Smart systemutveckling är viktigast när man bygger mer komplexa system eller vill koppla ihop flera system. Om gränssnittet är den yta som användaren ser så jobbar systemutvecklaren djupare ned i maskineriet och ser till att allt fungerar under huven - det vill säga på serversidan. Smart informationshantering i databaser och integrering av externa system är uppgifter som kräver en skickliga systemutvecklare. Våra utvecklare jobbar nära varandra och kan därför anpassa arbetet och ansvarsområden efter vad projektet kräver. Det innebär att vi utnyttjar vår kompetens maximalt eftersom vi tillsammans kan lösa problem och att vi hela tiden har en transparent process där alla kan hjälpa till med det som behövs. Vi har flera EPiServer-certifierade utvecklare, men jobbar också gärna med CMS som t.ex. Umbraco, Wordpress och Lemoon. 

Och om vi tillåter oss själva att skryta lite, så vill vi be dig att tänka på vilka webbplatser, applikationer och annat som du använder idag. Sannolikheten att något av dem har utvecklats av Milou är ganska stor - något som är ett resultat av vår höga kompetens, oberoende av teknik, programmeringsspråk eller plattformar. För oss är de olika tekniska alternativen bara olika alternativ, olika vägar. Inte hinder.

Idé & konceptutveckling

Idé & konceptutveckling

Om en idé känns så självklar att du tycker att du lika gärna kunde kommit på den själv, då har vi lyckats med vårt uppdrag. Formuleringen av idéerna är bara en ytterst liten del av idé- & konceptarbetet - de måste också bearbetas och vässas för att passa just den där affärsmodellen, det där varumärket, den där känslan.

Tillsammans med dig lovar vi att ta fram de mest fantastiska och effektiva koncept du kan tänka dig.

Grafisk design

Grafisk design

Grafisk form har den där speciella förmågan att göra avtryck. Den erbjuder möjligheten att på ett ögonblick väcka känslor hos mottagaren. Får oss alla att känna och tycka något. För varje ögonblick, på alla ytor, i alla kanaler är den grafiska formen helt nödvändig och något som faktiskt helt kan avgöra om en lösning bär eller brister.

Bilder, typsnitt, knappar, responsive design, ja allt måste utformas varsamt, designen måste få sitt utrymme.

Strategi & affärsutveckling

Strategi & affärsutveckling

Egentligen borde det inte finnas något som heter "webbstrategi", "strategi för digitala kanaler" eller liknande. Missförstå oss inte - att jobba efter en övergripande och långsiktig tanke är viktigt, förmodligen nödvändigt. Men. Varje organisation, företag och verksamhet bör ha en strategi för hela sin existens - en strategi som då istället tar med den digitala närvaron i ekvationen.

Det går liksom inte att påpeka ofta nog hur integrerat och invävt dessa ettor och nollor är i allt vi gör.

Interaktionsdesign

Interaktionsdesign

Förhoppningsvis har du flera gånger besökt en webb eller använt en app där allting bara tycks fungera, ingen tvekan råder om hur du ska navigera eller klicka för att nå dit du vill. Då är det bara att lyfta på hatten för Interaktionsdesignern som bevisligen har lyckats väl med sitt uppdrag. För det är just den som är den bästa interaktionsdesignen. Den du helt enkelt inte tänker på.

Vi levererar interaktionsdesign av just den sorten som är så bra att du helt enkelt knappt lägger märke till den.

Synlighet & kommunikation

Synlighet & kommunikation

Karibienkryssningar till extremt låga priser? Eller Haute couture kollektioner distribuerade i en lyxig webbshop? Eller vegetarisk korv i ett gatukök? Oavsett hur bra din affärsidé än är så bör du låta din omgivning veta att du finns och dessutom nå ut med ditt erbjudande genom smart närvaro i sökmotorer, bra dialog i sociala medier eller kreativ digital annonsering.

Vi tar fram en riktigt vass lösning, perfekt för din organisations eller verksamhets behov av synlighet och kommunikation.

Projektledning

Projektledning

Ordet "Projektledning" är ju egentligen så beskrivande att ingen förklaring behövs. Men tillåt oss. Vi känner att det ryms så många fler delar i begreppet än att just "leda ett projekt". Delar som krävs för att leveransen ska bli precis så bra som både du och vi vill. För oss handlar projektledning om att engagera, entusiasmera, koordinera, strukturera och kommunicera.

Vi utmanar både oss själva och våra kunder för att hitta den rätta vägen genom alla de faser som utgör ett projekt.

Copywriting

Copywriting

Knappt 3 sekunder. Ungefär så lång uppmärksamhet får en text på din webb. Sedan har läsaren bestämt sig för att antingen stanna och fortsätta läsa eller välja bort texten och klicka sig vidare. Tre korta sekunder är alltså all tid du får på dig att fånga läsarens intresse och nå ut med ditt budskap. Väldigt lite tid och definitivt ingen lätt uppgift. Men en copywriters favoritutmaning.

Sitecopy, nyhetsbrev, tekniska manualer, varumärkesarbeten. Copy ska konvertera, engagera och skapa förtroende.