john-schnobrich-FlPc9_VocJ4-unsplash

Vi söker nyfiken testare

Nu söker vi en nyfiken testare som är redo att ta sig an en stor blandning av kunduppdrag och har förmågan att anpassa sig till nya kontexter. Att vara testare på Milou innebär att med rätt kunskap, väl valda testmetoder och god kommunikationsförmåga se till att säkra kvaliteten i våra digitala leveranser. Det betyder att du behöver vara uppmärksam, kreativ, nyfiken och duktig på kritiskt tänkande.

Du är en del av hela utvecklingsprocessen på byrån och genom säkerställandet av tillgänglighetskrav, inte minst en viktig länk mellan lösningen vi skapar och den verkliga användaren. Din kompetens sträcker sig från bedömning och tillämpning av olika testmetoder, till att kunna kommunicera och förklara konkreta “buggar” in mot teamet.

Vi tror på att bra lösningar alltid skapas genom en laginsats. Så tillsammans med projektledare, UI/UX-designers och utvecklare kommer du vara en del i att leverera verkligt goda digitala upplevelser med användaren i fokus. Vi vill så gärna att samtliga grupper förstår och kan ta del av all information och faktiska tjänster i vårt digitala samhälle och därför så ställs det höga krav på dig som testare att ha kunskap om bland annat WCAG och lagkrav. Då vi på Milou har en stor bredd av branscher och storlekar bland våra kunder, söker vi dig som trivs med att arbeta i en bred roll mot en rad väldigt olika kunder. Vi tänker också att du behöver vara en självgående person som tar stort ansvar för hela testarbetet, från ax till limpa. Du har erfarenhet av olika testmetoder och tekniker, t.ex. utforskande testning, användbarhetstestning, UI-test, funktionstestning, system testning, acceptans test etc. Kunskap och erfarenhet av att testa med personas som representerar projektets huvudsakliga målanvändare. Vi tror att du har relevant utbildning från högskola eller universitet och har ett par års erfarenhet inom testning.

Arbetsuppgifter:

Du är ansvarig för att planera, skapa, genomföra och följa upp testning på Milou. Tjänsten innebär både ett strategiskt och operativt arbete med mycket dialog med både kunder och projektteam – exempelvis kring vad som är avvikelser samt bedömning prioritering av desamma. Men också kring metoder (manuella tester/regressionstest/automatiserade tester m.m.) och arbetssätt där kvalitet, effektivitet och konsekvent agerande kommer vara nycklar.

Saker du kommer göra, är bland annat:
 • Ta fram testfall utifrån framtagna krav och designsspecifikationer samt följa upp kravuppfyllnad
 • Estimera tid
 • Rapportera testresultat och hålla testdokumentation uppdaterad
 • Granska och utvärdera resultat av utförda tester och funna avvikelser
 • Testa om relevanta defekter 

Ort:                    Kalmar eller Karlskrona
Omfattning:      Heltid, 100%
Tillsättning:      Snarast möjligt

Ort: Karlskrona eller Kalmar
Omfattning: Heltid, 100%
Tillsättning: Snarast möjligt

Som person tror vi att du är:

 • Kommunikativ
 • Kreativ
 • Ansvarsfull
 • Strukturerad
 • Samarbetsinriktad
 • Självgående
 • Problemlösande

Känner du igen dig. Är detta du?

Du har erhållit relevanta certifieringar inom till-gänglighet och/eller testmetodik, är det meriterande.

Du kanske har jobbat som testare några år eller så började du kanske som utvecklare eller UX-designer för att sedan utvecklas i dina roller och ta ett större och större ansvar som testare. Vilket som fungerar för oss då det viktigaste är att du förstår ämnet, kan utföra och sedan kommunicera test och tillgänglighet.

Vi tror också att det är en fördel om du är värderingsdriven och en relationsbyggare. Och där kommer lyhördhet, mod och kommunikativ förmåga in – för vi är inget utan ett fungerande team. Det är samspelet oss emellan som gör att vi kan hålla hög kvalitet i allt vi gör och driva projekt med siktet inställt på Beautiful experiences.

Om Milou

Milou är en strategisk och kreativ fullservicebyrå präglad av lång erfarenhet från de relationer som alltid återfinns i gränslandet mellan affärer - kommunikation - teknik. För oss innebär det att allt vi gör tar höjd för våra kunders hela situation – vi har helt enkelt en ökad medvetenhet kring att det vi gör måste ses som en del av ett större sammanhang. Varje dag skapar vi starka varumärken, smart teknisk funktionalitet, kreativ marknadsföring, användarvänlig design och effektiv digital närvaro.

Vi lever av och med devisen ”Beautiful experiences” – något som genomsyrar allt vi är och allt vi gör i vårt samarbete med kunder, leveranser, arbetssätt och sätt att vara mot varandra och världen runt om oss. Vi har haft förmånen att samarbeta med kunder från hela Sverige och stora delar av världen i snart tjugo år, där vår erfarenhet som individer i många fall sträcker sig mycket längre än så. Vi var med i den digitala barndomen och vi är med och bygger framtidens innovationer, kommunikation och lösningar - alla med olika bakgrund, historier och kompetenser där våra skillnader är vår största styrka.

Milou grundades 2003 och med studios i Karlskrona, Kalmar och Malmö, är vi idag 24 fantastiska strateger, kreatörer, projektledare, arkitekter, utvecklare och testare. Sedan 2021 är Milou en fristående del av Softhouse - en av Sveriges främsta aktörer inom agil process- och projektledning, mjukvaruutveckling och digital affärsutveckling. Tillsammans skapar verksamheterna en kraftfull och unik helhet på marknaden.

Så här söker du tjänsten

Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

För att söka tjänsten mailar du till career@milou.se och uppge gärna "Testare" i ämnesraden. Det vi vill ha från dig är:

 • Ditt CV - så vi får en bra bild av vad du gjort fram till nu.
 • Personligt brev – så att du får en möjlighet att presentera dig själv lite mer.

Välkommen in med din ansökan, vi ser fram emot att läsa den!

logo-square

Org.No: 556645-1463    Ph: +46 455 616171    hello@milou.se    career@milou.se